City kvart

Najreprezentativniji stambeno-poslovni projekat Čelebić kompanije i vizija Kompanije koja je realizovana u periodu od 2006-2016 godine.

City kvart je jedan od rijetkih stambeno-poslovnih kompleksa u Podgorici koji je brižljivo planiran, projektovan i konačno izgrađen. Danas je City zona prepoznatljiva kao jedna od najatraktivnijih u Glavnom gradu za stanovanje, ali i poslovanje.

Počeli smo prije petnaest godina. City zona je tada  postojala samo kao ideja. Ali fantastična ideja da bi tadašnja Podgorica mogla da dobije moderni tržni centar i rezidencijalni kompleks po ugledu na uređene evropske kvartove. Sve ostalo je istorija!

Mjeseci projektovanja, priprema, mnogo ljudi i entuzijazma bilo je potrebno da bi se prevazišla sentimentalna predstava o ugašenim fabrikama na tom mjestu, i da bi izgradili kompleks koji Podgoričani i Crnogorci danas vole, gdje najradije biraju da žive. Suočeni sa mnogo prepreka odlučili smo da vizija bude jača- i bila je.

Izgrađeno je 20 zgrada u okviru City zone. O povjerenju koje smo izgradili kod kupaca najbolje govori činjenica da je, od gotovo hiljadu i dvjesta pedeset stambenih jedinica, svega nekoliko prodato po završetku izgradnje. Od kada smo projektovali City kvart, stanovi su uglavnom prodati tokom izgradnje. Takođe, u istoj zoni, pored rezidencijalnih objekata izgrađeni su: najveći tržni centar u Crnoj Gori-Delta City, benzinska pumpa CMC, Super Voli, kao i City Mall sa biznis kulom, novi tržni i poslovni centar u vlasništvu Čelebić kompanije.

Danas sa ponosom možemo da kažemo da smo kreirali zonu u kojoj su skoncentrisani vrlo profitabilni biznisi, od manjih porodičnih, preko ozbiljnih internacionalnih kompanija. U City kvartu postoji preko devedeset ugostiteljskih objekata u kojima se okuplja veliki broj ljudi, mahom stanara kvarta ali i stanovnika svih podgoričkih naselja.