IHG Hotel & Rizort gradi luksuznu i lajfstajl kolekciju u Crnoj Gori

Spektakularan InterContinental Resort Amma, Čanj – Crna Gora otvoriće se 2023. godine  

(22. jul 2021.) Spektakularan InterContinental Resort Amma, Čanj – Crna Gora otvoriće se 2023. godine 

IHG® Hotels & Resorts (IHG®) s ponosom objavljuje franšizni ugovor sa kompanijom Čelebić Grupa, jednom od najvećih kompanija za razvoj nekretnina u Crnoj Gori, povodom otvaranja InterContinental® Resort Amma, Čanj – Crna Gora u jesen 2023. godine.

Ovaj zadivljujući novi hotel biće prvi InterContinental hotel na crnogorskom tržištu i pridružiće se svom sestrinskom objektu Regent Porto Montenegro, pružajući gostima luksuznu destinaciju sa pogledom na predivno priobalje Jadranskog mora. Kompleks će biti idealno smješten na Bisernoj obali, dijelu nedirnute obale dugačke 1200 metara koja je zaklonjena živopisnom šumom i stjenovitim brdima, pejzažom jednako popularnim i kod lokalaca i posjetilaca.

InterContinental Resort Amma, Čanj – Crna Gora pružiće gostima eksluzivan prostor za odmor i posao bogatom ponudom od 198 soba, uključujući 60 apartmana, kao i nekoliko vila i značajan luksuzni stambeni kompleks. 

Bazen okupan suncem s vlastitim barom, unutrašnje i vanjske wellness sadržaje, potpuno opremljeni fitness centar i spa sa četiri tretmanske sobe i tri saune omogućiće svakom posjetiocu da nađe savršen odmor, opuštanje i sanjarenje tokom svog boravka.

Kada je u pitanju hrana, InterContinental Resort Amma, Čanj – Crna Gora će se ponositi svjetski poznatim glavnim restoranom i krovnom terasom, kao i intimnijim klupskim salonom. Biće dostupne brojne konferencijske sobe – uključujući balsku dvoranu – za goste koji žele upriličiti poslovne dagađaje, kao i podzemna parkirališta sa 260 mjesta.

Vilejmin Gils, potpredsjednica razvoja za Evropu, IHG Hotels & Resorts, poručila je:

 “InterContinental Hotels & Resorts je jedan od najpoznatijih svjetskih luksuznih brendova i dok ove godine slavimo njegovu 75. godišnjicu, s ponosom potpisujemo ugovor sa Čelebić Grupom kako bismo dočekali InterContinental Resort Amma, Čanj – Crna Gora u našu rastuću kolekciju luksuznih objekata.

“U IHG Hotelima & Rizortima, ponosni smo što imamo pozitivno prisustvo brenda u balkanskim zemljama i smatramo da je Čelebić Grupa idealan partner za nastavljeni rast u regiji tokom narednih nekoliko godina.

“Otvaranje InterContinental Resort Amma, Čanj – Crna Gora, koje se očekuje u jesen 2023. godine, dodatno doprinosi našem nedavnom širenju na Balkanu.

Naime voco Podgorica dočekao je goste 2020. godine, a potom smo potpisali ugovor za otvaranje Holiday Inn Express Podgorica, koji će otvoriti svoja vrata posjetiocima krajem ove godine, takođe u partnerstvu sa Čelebić Grupom.”

Idilični turistički grad Čanj nalazi se u južnoj regiji Crne Gore, jednom od najbrže rastućih luksuznih turističkih tržišta u Evropi zahvaljujući impresivnoj obali, prostranim plažama i lako dostupnom Dubrovniku u južnoj Hrvatskoj.

Gospodin Goran Darmanović, savjetnik predsjednika Čelebić Grupe, dodao je: “Raduje nas proširenje dugogodišnjeg partnerstva s IHG Hotels & Resorts potpisivanjem InterContinental Rizorta Amma, Čanj – Crna Gora.

“Ovaj hotel će biti prva brendirana nekretnina u Čanju i pruža snažnu priliku za privlačenje posjetilaca u grad, čemu dodatno doprinosi izgradnja luksuznog stambenog kompleksa kao dijela projekta.”

InterContinental Hotels & Resorts je najveći luksuzni hotelski brend na svijetu, a ove godine slavi 75. godišnjicu. Svaki od njegovih hotela je destinacija za sebe sa prepoznatljivim stilom i ambijentom, od istorijskih zgrada do modernih gradskih ikona i uzbudljivih odmarališta. Prisutni su u svim djelovima svijeta. 

InterContinental Resort Amma, Čanj – Crna Gora će biti dio snažne kolekcije luksuznih i lajfstajl objekata IHG Hotela & Rizorta, među kojima su: Six Senses Hotels Resorts Spas, Regent Hotels & Resorts, InterContinental Hotels & Resorts, Kimpton Hotels & Restaurants i Hotel Indigo. Trenutno, brend InterContinental Hotels & Resorts ima 33 otvorena hotela u Evropi, uz još pet u razvojnoj fazi u zemljama kao što su Turska, Italija, Francuska, Izrael i Azerbejdžan.*

*Podaci su tačni za period do 31. marta 2021. godine.