Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Društvena odgovornost

Kuća vrijedna 30 000 eura za porodicu Bojović

Nakon odgledanog priloga na televiziji Vijesti, o porodici Bojović, ocu Slavku i majki Željki i njihovo sedmoro djece koji žive u oronuloj kući u Donjem Zagarču kod Danilovgrada, uputili smo se pravo kod njih i zatekli smo prilično teško stanje, uzimajući u obzir činjenicu da u toj kući odrasta sedmoro djece.
Najjednostavnije je reći da se kuća u kojoj živi porodica Bojović urušava. Najveći problem je što na njoj nije postojalo prozora koji bi ih štitili od hladnoće, a postojala i ozbiljna vjerovatnoća da bi krov mogao da se sruši. U vrijeme kiša, u cijeloj kući je vlažno i gotovo da nije postojao dio zida gdje voda nije pronašla svoj put. Posebno nas je dotakla priča o djeci, njih šestoro, koji svako jutro pješače tri kilometra do škole i isto toliko kada se vraćaju kući. Kažu, lako je kada je lijepo vrijeme i kada je suvo, ali kada padaju kiše mokri su čim izađu iz kuće. Inače, djeca i jesu ostavila najdublji utisak na sve nas u ekipi koja je posjetila porodicu Bojović. Nedostatak osnovnih životnih sredstava nije uticao na njihov vedar duh, dobre ocjene i lijepo vaspitanje. Okruženi njima, bilo je prijatno u oronuloj kući, ali jedinoj koju oni mogu nazvati domom.
Po povratku, vrlo emotivni, usmjereni na pronalaženje rješenja, donešena je odluka da će Čelebić kompanija u potpunosti snositi troškove adaptacije i rekonstrukcije kuće porodice Bojović. Odmah po povratku napravljena je specifikacija troškova i pred nama je bio veliki ali radostan zadatak-da porodici Bojović obezbijedimo dostojan krov nad glavom, i ne samo krov nego i kvalitetne zidove, prozore, dodatnu prostoriju za boravak, podove i sve što prati ove osnovne stavke koje kuću čine uslovnom i bezbjednom.
Naši radnici sa zadovoljstvom adaptiraju kuću porodice Bojović, svjesni da gradimo novi život za njih. Sigurno, i dalje skroman, nepredvidiv-kao za sve nas, ali topliji, udobniji i vedriji.
Riječ urednika:
Živimo u vremenima kada toliko jurimo, da, čini mi se, nemamo vremena da zastanemo , osvrnemo se I pogledamo da li na putu koji smo izabrali za sebe, možemo I smijemo misliti samo na sebe? Da li uopšte možemo biti zadovoljni sopstvenim uspjehom ili afirmacijom, ukoliko u našoj neposrednoj blizini živi ili radi neko čija je egzistencija ugrožena. Slučaj porodice Bojović je bio jedan od najtežih slučajeva sa kojim sam se upoznala od kada, u okviru poslova koje obavljam u kompaniji Čelebić, vodim društveno odgovorne projekte. Nisam sigurna da li će za vas ova informacija imati neki značaj, ali djeca su na koleginicu Jelenu Vešović I mene, tokom posjete, ostavila takav utisak, da nijesmo mogle da prestanemo da mislim na njih, njihovu ljubaznost I vaspitanje. Svjesni situacije da živimo u vremenima kada I solidarnost mora biti uključena u aspekat poslovanja jednako kao I planovi I vizije koje ubrzanom dinamikom realizujemo, odlučili smo da porodici Bojović obezbijedimo krov nad glavom I samim tim I dostojanstven život. U prilog tome, odlučili smo da se odreknemo promotivnog materijala koji svake godine pripremamo za naše potrebe I potrebe naših poslovnih saradnika. Tim simboličnim činom, svaki radnik naše kompanije dao je svoj doprinos za porodicu Bojović, svjesni da su naša manja odricanja velike pomoći porodicama kojima je ona uistinu potrebna, I da solidarnost uvijek počinje željom da ono što imamo dijelimo sa drugima.

Humanost spaja svjetove
petak, 28 septembar 2012
Čelebić kompanija je bila dio humanitarne akcije "Humanost spaja svjetove". Ovoga puta pomogli smo u opremanju sale za fizicko vaspitanje i kabineta za fizikalnu terapiju Resursnog centra za djecu i mlade u kojem borave djeca i mladi sa invaliditetom.

Pres konferencija KCCG
srijeda, 16 mart 2011
U prostorijama Kliničkog Centra Crne Gore, 08. marta, održana je press konferencija , upriličena povodom donacije kompanije Čelebić ovoj instituciji i tom prilikom javnosti su se obratile prim. dr sci. Olivera Miljanović-direktorka KCCG-e, prof. nefrolog Marina Ratković, načelnica Odjeljenja nefrologije i Maja Krstajić, rukovodilac PR/marketing sektora Čelebić kompanije.
Ovom donacijom adaptirana je Jedinica intenzivnog liječenja (JIL) Interne klinike i time obezbijeđeno adekvatno dnevno osvjetljenje i bolje provjetravanje same prostorije. Na odjeljenju je opremljen i toalet, za koji su ranije postojali samo priključci. Jedinica raspolaže sa šest bolesničkih postelja i veoma stručnim medicinskim osobljem na čelu sa dr Oliverom Bošković. O značaju adaptacije JIL-a dovoljno govori podatak da se na ovom odjeljenju zbrinjavaju životno ugroženi pacijenti koji zahtijevaju intenzivan nadzor i liječenje 24 sata. U ovoj jedinici su se, takođe, liječili i najkomplikovaniji pacijenti iz cijele Crne Gore, oboljeli od virusa gripa- istakla je dr Miljanović i dodala da su iz ove donacije adaptirali i jednu sobu na Odjeljenju nefrologije,dovođenjem medicinskih gasova i opremanjem toaleta, predviđenu za pacijente koji zahtijevaju intenzivan nadzor i liječenje, kao i jednu ljekarsku sobu i dva toaleta za medicinsko osoblje. Uređen je i atrijum između Odjeljenja nefrologije i Hematologije,izradom trotoara i vodovodne instalacije. Dr Marina Ratković istakla je da je kompanija Čelebić odmah odreagovala na poziv upućen za pomoć u adaptaciji i da su radovi trajali više od dva mjeseca, tokom kojih je urađeno mnogo više nego što je prvobitno bilo predviđeno, obzirom da su neprestano uočavani novi problemi koje je trebalo eliminisati. Dodala je da su pored Čelebić kompanije, veoma značajne i donacije Glavnog grada Podgorica i JP Zelenilo, i da su ovim pomoćima stvoreni uslovi za značajno bolji rad i funkcionisanje na pomenutim odjeljenjima. Maja Krstajić, rukovodilac PR/marketing sektora Čelebić kompanije, je primila zahvalnicu koju joj uručila dr Miljanović.Ovim povodom je naglasila da je Kompanija u kojoj je zaposlena, u godini za nama, donirala sto hiljada eura, prije svega u školstvo i zdravstvo i da je ova donacija mnogo veća u saniranju neodložnih problema nego u samom finansijskom iznosu. Krstajić je dodala da pomenuti iznosi ne treba da budu pohvala za Čelebić kompaniju, već podstrek i obaveza da ovakav način poslovanja i ulaganja u društvenu zajednicu bude kontinuiran, uz neprestano osluškivanje potreba društva u kojem razvijaju biznis. Jedino tako velike kompanije mogu biti uspješne i usklađene sa svjetskim standardima.

Dječija bolnica - dobrotvorna predstava
ponedjeljak, 17 januar 2011
Duh novogodišnjih praznika, zagrljaj i poklon od Djeda Mraza, čarobne dječije pjesme i topao san, ne smijemo zaboraviti, treba da osjete i odvažni i hrabri mališani koji su pod nadzorom stručnog osoblja na Poliklinici i Pedijatrijskoj klinici Instituta za dječje bolesti.
To i jeste bio povod za inicijativu Čelebić kompanije i producentkinje Nine Redžepagić, kojoj su se pridružili KIC “Budo Tomović” i Akademija za alternativnu kulturu “Azak” da ovim hrabrim mališanima unesemo toplinu u srca poklanjajući im fenomenalnu mjuzikl predstavu “Tajna čarobne gitare”, zahvaljujući kojoj su, uz nezaboravne pjesme, i uzbudljive likove Mađiona, Zizi Hit Čudotvorca, Crnobradogmuzikomrsca i Klovna Vanje, uživali, pjevali i zaboravili na ambijent u kojem se nalaze. Radnici Čelebić kompanije i producenti predstave na ovaj način su željeli da ukažu na činjenicu da, pored djece naših radnika koja će novogodišnje čarolije dočekati u toplom porodičnom domu, postoje i oni mališani koji od malena znaju šta znači boriti se za sebe i svoje zdravlje. Ova čarobna predstava je mali znak pažnje kojim smo obradovali djecu koja se liječe na Poliklinici i Pedijatrijskoj klinici Instituta za bolesti djece, i predstavlja naš mali poklon za veliki dječiji osmjeh. ŠTA JE TAJNA ČAROBNE GITARE?
Tajna čarobne gitare je multimedijalni scenski projekat koji kroz naraciju i muziku, glumom i pjevanjem, stvara dječiji prostor mašte. Kroz zabava i igru koji djeluju kao simpatični i nenametnuti vaspitno-obrazovni proces koji se odvija u toku predstave, ta mala stvorenja sama otkrivaju šta je dobro, a šta zlo i postaju aktivni sudionici pobjede Dobra. Tajnu čarobne gitare izgrađuju četiri pažljivo koncipirana lika:
Mađion, Zizi Hit Čudotvorac, Crnobradimuzikomrzac i Klovn Vanja.
Tajna čarobne gitare je dječije carstvo zabave, muzike i igre!
Tajna čarobne gitare je nezaobilazna atrakcija, doživljaj i za djecu i za odrasle!
Tekst za ovu predstavu napisao je Goran Ćetković, a režirao Džoni Hodžić. U predstavi igraju: Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Sejfo Seferović i Džoni Hodžić. Muziku je uradio Leo Đokaj, a producentkinja je Nina Redžepagić.

2010 - godina društvene odgovornosti
četvrtak, 18 novembar 2010
Za 2010. godinu možemo reći da ju je u, našoj kompaniji, obilježio ozbiljan i kontinuiran rad na polju društvene odgovornosti tako da sa ponosom možemo da kažemo da smo predanim radom uspjeli da pomognemo onima kojima je pomoć uistinu potrebna: djeci i bolesnima.
Prva donacija na inicijativu Međunarodnog kluba žena u Crnoj Gori, početkom 2010. godine, predstavljala je ozbiljan dokaz da je našem okruženju neophodna pomoć i da ne smijemo ostati ravnodušni prema potrebama najmlađih. Za potrebe Poliklinike i Pedijatrijske klinike Instituta za bolesti djece, „Čelebić" kompanija je kompletno adaptirala i rekonstruisala tri kupatila u vrijednosti od 17.000 eura. Ovom donacijom, majke koje borave u bolnici kao pratnja djece mogu da koriste, između ostalog, i nove, moderne tuš kabine koje do sada nijesu postojale pa se funkcionisalo u uslovima koji su higijenski bili na nezavidnom nivou.
Druga donacija koja je izmamila zadovoljstvo djece i roditelja jeste donacija Osnovnoj školi „Maksim Gorki“. Zahvaljući donaciji Kompanije „Čelebić", đake škole je dočekalo prijatno iznenađenje nakon ljetnjeg raspusta: svih dvanaest toaleta koji su godinama bili neuslovni, sada su u punoj funkciji, urađeni po svim građevinskim i estetskim standardima predviđenim za školske objekte. Krajem jula su započeti radovi na rekonstrukciji kanalizacije, izmjeni kompletnih instalacija u toaletima, kao i na postavljanju novih pločica, sanitarija, vrata i moleraja. Tokom izvođenja radova pojavilo se puno neočekivanih problema i dodatnih troškova. Uprkos svim nedaćama, radnici Kompanije „Čelebić" su uspjeli da uspješno, prije početka nove školske godine, okončaju sve radove . Vrijednost izvedenih radova iznosi 54.302,04 eura. Treća donacija je veoma značajna za osoblje i obolesnike Kliničkog centra Crne Gore koji su smješteni na Odjeljenju za Nefrologiju i u metaboličkoj jedinici. Donacija je obuhvatila pripremne radove (rušenje i demontaže), potom su uslijedili instalaterski, izolaterski, keramičarski, bravarski i stolarski radovi čijom realizacijom je značajno olakšana i pomognuta cjelokupna njega koja je neophodna bolesnicima smještenim u ovim jedinicama. Ukupna vrijednost radova na Odjeljenju za Nefrologiju iznosi 10.500 eura. Sada, ovo odjeljenje ima nov izgled, prijatniju atmosferu i udobnost koja je neophodna bolesnicima kojima je svaki vid pomoći dragocjen. „Čelebić" kompanija svjesna je odgovornosti, neophodnosti i značaja brige o društvenoj zajednici i na nama je da neprestano osluškujemo okolinu u kojoj poslujemo, da ulažemo u okruženje i pomažemo - jer jedino na taj način možemo biti veliki i uspješni u poslu kojim se bavimo.

Adaptacija toaleta O.Š. „Maksim Gorki"

srijeda, 27 oktobar 2010
Osnovna škola „Maksim Gorki“ je ovoga ljeta bila veliko gradilište, a početak školske godine je izmamio brojne osmijehe učenika i nastavnika. Tokom ljetnjeg raspusta, radnici „Čelebić" kompanije uspjeli su da u potpunosti rekonstruišu i adaptiraju sva kupatila za potrebe djece i odraslih i nova školska godina je započeta korišćenjem novih, modernih i funkcionalnih toaleta.
Zahvaljući donaciji Kompanije „Čelebic", đake škole je dočekalo prijatno iznenađenje: svih dvanaest tolaeta koji su godinama bili neuslovni, sada su u punoj funkciji, urađeni po svim građevinskim i estetskim standardima predviđenim za školske objekte.
Savjet roditelja Škole je u maju ove godine pokrenu akciju: "Budite prijatelji škole Maksim Gorki" i uputio poziv roditeljima učenika, bivšim učenicima, kao i svim institucijama i uspješnim kompanijama. Kao društveno odgovorni subjekat, Kompanija „Čelebic" se odazvala pozivu, povodom čega je dana 06.07.2010. sklopljen Sporazum o donaciji koji je potpisan izmedju direktora Kompanije „Čelebić" direktora škole. Krajem jula su započeti radovi na rekonstrukciji kanalizacije, izmjeni kompletnih instalacija u toaletima, kao i postavljanju novih pločica, sanitarija, vrata i moleraja. Tokom izvođenja radova pojavilo se puno neočekivanih problema i dodatnih troškova. Uprkos svim nedaćama, radnici Kompanije „Čelebić" su uspjeli da uspješno, prije početka nove školske godine, okončaju sve radove. Vrijednost izvedenih radova iznosi 54.302,04 eura. Savjet roditelja Škole će i dalje raditi na afirmaciji potreba đaka i nastavnika ove škole i shodno tome nastaviti akciju "Budite prijatelji škole Maksim Gorki". U Savjetu se nadaju da će donacija Kompanije „Čelebić" biti podsticaj za društveno odgovornije ponašanje i odziv svih ljudi dobre volje.